1 Kasım 2012 Perşembe

Sonbahar-Kış Takı Trendleri


Yapılan araştırmalardan,Takı sanatının ortaya çıkışının 5000 yıl öncesine dayandığı düşünülmekte.Mezopotamya’da başlayan bu saat günümüze kadar kullanım amacında değişiklikler göstererek evrilmiş.Takılar birçok medeniyette kişilerle özdeşleştirildi.Hatta bazı uygarlıklarda kişinin sevdiği takılarla gömüldüğü biliniyor.

Yüzyıllardır süregelen takı kullanımı;medeniyetlere göre,dine göre farklılaşmış,19 yy dan sonra ise süslenme aracı ile kullanımı yaygınlaşmış.

Mezopotamya , Mısır ve Eski Yunan’da ölen kişilerin mezarlarına sevdiği takıları gömmek sıkça uygulanan bir gelenek.Eski Yunan’da takının bir kullanımı da, kötü ruhları uzaklaştırmak ve nazardan korunmak için.Avrupa’da ,sömürgeler yoluyla altın ve gümüş kaynaklarına olan yakınlık nedeniyle takı güç,zenginlik ve asalet göstergesi.Asya ve Uzakdoğu’da ise dini öğeler takı kullanımını belirlermiş

Tüm bu kullanım şekilleri günümüze kadar geldi ve dönem dönem ağırlıkları değişen oranlarda trendleri etkiledi,etkiliyor.Fakat özellikle bu sezon,takılarla süsleniyoruz.

Bu sezon yüzyılların mirasını devralıyoruz.Değerli-yarı değerli taşlar,altın-gümüş ve bronz madenleri  bu sezonda büyük oranlarda kullanılıyor.Minimalist çizgiler hiç kullanılmamış kadar uzak.Abartabildiğimiz kadar abartıyoruz.Kombinlerimizin vurucu noktası aksesuarlarımız.Takı larımıza göre kombinler yapıyoruz.

Değerli-yarı değerli taşlardan yapılmış kolyeler,yaka kolyeler;deri bileklikler;çılgın ve asi kurukafalı yüzükler,askeri stildeki uçak yüzükler sezonda en çok kullanılan,kullanılacak ürünlerden.

Stilimizi büyük ve gösterişli takılarla tamamlıyor,kollarda parti ile eğlenceyi  yakalıyoruz.

 







3 yorum:

  1. kırmızı takı gerçekten göz alıcı şıklıkta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılıyorum çiçek lidyana.com da satılıyor olmalı satıştan kalkmadıysa

      Sil
  2. takılar gerçekten çok güzel

    YanıtlaSil