17 Aralık 2012 Pazartesi

Yılbaşında evde ne pişirsek?

Yılbaşı temalı postlar bitmek bilmiyor.Yılın sonuna ne kadar çok şey bırakıyormuşuz. :)Ben kararsızlığımı koruyarak,alternatifleri kollamaya devam ediyorum.Haftasonu öngösterim yaptığım kestaneli pilavım çok beğenildi.Yılbaşında hindi ile süperrrrrrrrr gidecektir :)
Kestaneli pilav tarifi:
 
*4 su bardağı pirinç
*2 kase pişirilmiş kestane
*4 havuç
*su
 *tuz
Havuçları önceden az yağda,tencerenin kapağı kapalı olarak soteliyoruz.Pirinçleri az yağda 3-5 dakika kavuruyoruz.Havuçları ve kestaneleri de ekleyip 3 su bardağı sıcak su koyuyoruz.Bu aşamada bir çorba kaşığı tereyağımızı da ekliyoruz.Ocağın altını en kısığa alıp demlemeye bırakıyoruz.
 
Blog iş yapmadı da yemek bloguna mı geçtin diye düşünenler olabilir :)Şimdilik aynen devam :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder